Matematik

Kombinatorik

27. november 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Dette spørgsmål indgår i sandsynlighedsregning

Jeg er lidt lost her!...Hvis nu der står: K(13,4) = 715.....Jamen Hvordan er man nået frem til tallet 715???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2018 af PeterValberg

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

K(13,4)=\frac{13!}{4!\cdot(13-4)!}=\frac{13\cdot 12\cdot.....\cdot 1}{(4\cdot 3\cdot 2\cdot 1)\cdot(9\cdot 8\cdot....\cdot 1)}=\frac{13\cdot 12\cdot 11\cdot 10}{4\cdot 3\cdot 2\cdot1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2018 af PeterValberg

se eventuelt her:   < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2018 af mathon

                    \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{13\cdot 12\cdot 11\cdot 10}{4\cdot 3\cdot 2}=\frac{13\cdot \cancel{12}\cdot 11\cdot 5\cdot \cancel{2}}{\cancel{12}\cdot \cancel{2}}=13\cdot 5\cdot 11=65\cdot (10+1)=650+65=650+50+15=715


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.