Matematik

Matematik opgave

28. november 2018 af Clarie94 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej ville lige hører om der er nogen der kan hjælpe mef hvordan jeg skal gøre.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af mathon

Ret til følgende:

Modellen til beregning af prisen for en Pizza Roma 
købt hos Byens Køkken:

\small \begin{array}{ll} x&\textup{er pizzaens radius i cm}\\ y&\textup{er prisen i kr.} \end{array}

\small \begin{array}{rcl} y&=&\mathbf{{\color{Red} 5.5}}x-105 \end{array}                


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{llrclcl} 2.1&\textup{pris for familiepizza:}&y&=&5.5\cdot 40-325&=&115 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lllrclcl} 2.2&\textup{pris pr cm}^2\textup{:}\\ &&\textup{Almindelig:}&&=&\frac{54,50\; kr}{\pi \cdot (29\; cm)^2}&=&0.0206\; \tfrac{kr}{cm^2}\\\\ &&\textup{Familie:}&&=&\frac{115\; kr}{\pi \cdot (40\; cm)^2}&=&0.0229\; \tfrac{kr}{cm^2}\\\\ &&\textup{Giga:}&&=&\frac{225\; kr}{\pi \cdot (60\; cm)^2}&=&0.0199\; \tfrac{kr}{cm^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lllrclclcl} 2.4&\textup{radius for 500 kr.:}&x&=&\frac{y+105\; kr}{5.5\; \frac{kr}{cm}}&=&\frac{(500+105)\; kr}{5.5\; \frac{kr}{cm}}&=&110\; cm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2018 af ringstedLC

2.1: Når man skal vise, at en model er retvisende for et enkelt talpar, indsættes dette i modellen:

\begin{align*} y &= 11x-105\;,\;x=r=\frac{d}{2} \\ Pris_{Fam.} &= 11\cdot \frac{d_{Fam.}}{2}-105 \;,\;Pris_{Fam.} = 115\;kr.\;\;d_{Fam.}=40\;cm \\ \end{align*}

2.2: Pizzaens areal:

\begin{align*} Areal_{Alm.} &= \pi \cdot r^2=\pi\cdot \left ( \frac{d_{Alm.}}{2} \right )^2=\;?\;cm^2 \\ \frac{Pris_{Alm.}}{cm^2} &=\;?\; \frac{kr.}{cm^2} \end{align*}

2.4: Prisen 500 kr. indsættes i modellen efter omskrivning:

\begin{align*} y &= 11x-105 \\ 11x &= y+105 \\ x &= \frac{y+105}{11} \\ x_{500} &= \frac{500+105}{11}=\;?\;cm \\ Areal_{500} &= \pi\cdot \left(x_{500}\right)^2=\;?\;cm^2 \end{align*}

2.5: Forklaringen ses af grafen.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.