Matematik

Find kateterne

28. november 2018 af Amalienynne (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvad gøre jeg hvis jeg kender hypotenusen som er 7 cm, men skal finde ud af hvor lang kateterne er. (I en ligebenet retvinklet trekant)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af peter lind

Brug pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af oppenede

Ligebenet betyder at to sider er lige lange. Hypotinusen er ikke en af de to som er lige lange, da hypotinusen altid er større end hver af kateterne. Dvs. kateterne er lige lange.

Hvis kateternes længde er s, så er

   72 = s2 + s2
dvs.
   49 = 2s2
dvs.
  24.5 = s2
dvs.
  √24.5 = s 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2018 af mathon

Hvis C = 90°

       \small \small a=b=7\cdot \cos(45\degree)=\frac{7\sqrt{2}}{2}=3.5\cdot \sqrt{2} 


Skriv et svar til: Find kateterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.