Matematik

Bestem linjens skæring uden hjælpemidler

29. november 2018 af Guest123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke, hvad jeg gør forkert her.....

l: -x + 2y + 4

m: (x,y) =(4, 5) + t * (5, 6)

x = 4 + t * 6 = 4 + 6t

y = 5 + t * 5 = 5 + 5t

-(4 + 6t) + 2 * (5 + 5t) - 4 = 0

-4-6t+10-10t-4 = 0

2-16t=0

t=16/2

t = 8

Wordmat siger, at t = -0,5 men jeg får den til 8. Fortæl mig, hvad jeg gør forkert. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af oppenede

Den første fejl er, at du ikke har angivet en ligning for linjen l.
  -x + 2y + 4  er et matematisk udtryk. En ligning har altid et "=" i sig.

For at aflæse førstekoordinaten for en parameterfremstilling,
skal du se på de første tal i hver vektor:
     (x, y) = (4, 5) + t * (5, 6)
dvs førstekoordinaten er:
      x = 4 + t*5 = 4 + 5t


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2018 af mathon

\textup{sk\ae ring kr\ae ver:}
                               \begin{array}{lrclllrclllrcl} &x&=&4+5t&&&y&=&5+6t&&-x+2y+4=0 \\\\ \textup{hvilket ikke er, hvad du skriver!} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af oppenede

Siden løsningen er  t = -½, så må opgaven være

\\l\ _{\,_{\,}}:-x+2 y=4 \\m:\binom{x}{y}=\binom{4}{5}+t\cdot\binom{6}{5}

Hvis gættet er rigtigt, så er den største fejl at du skriver
    -(4 + 6t) + 2 * (5 + 5t) - 4 = 0  
når du indsætter parameterfremstillingen, da " - 4 = 0 " skal være " = 4"


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2018 af mathon

korrektion efter #2's kontrolregning:

\textup{sk\ae ring kr\ae ver:}
                               \small \begin{array}{lrclllrclllrcl} &x&=&4+5t&&&y&=&5+6t&&-x+2y-4=0 \\\\ \textup{hvilket ikke er, hvad du skriver!} \end{array}


Svar #5
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

#1

Den første fejl er, at du ikke har angivet en ligning for linjen l.
  -x + 2y + 4  er et matematisk udtryk. En ligning har altid et "=" i sig.

For at aflæse førstekoordinaten for en parameterfremstilling,
skal du se på de første tal i hver vektor:
     (x, y) = (4, 5) + t * (5, 6)
dvs førstekoordinaten er:
      x = 4 + t*5 = 4 + 5t

Jeg vil gerne lige rette noget her. Det skulle være (x, y) = (4,5) + t * (6,5)


Svar #6
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

Korrektion:

Ligningen for l er -x + 2y - 4 = 0


Svar #7
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

Jeg ved stadigvæk ikke, hvad jeg skal gøre så t = -0,5 :-(


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2018 af oppenede

Hov jeg vrøvlede i #3. Det er rigtigt ved
  -(4 + 6t) + 2 * (5 + 5t) - 4 = 0

Men i linjen efter skriver du "-10t" når du ganger "2" ind på "5t". Det giver "+10t".
Minuset yderst til venstre gælder kun for den første parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2018 af mathon

\textup{sk\ae ring kr\ae ver:}
                               \small \begin{array}{lrclllrclllrclllrcl} &x&=&4+5t&&&y&=&5+6t&&-x+2y-4=0&&-(4+5t)+2(5+6t)-4&=&0 \\\\ &-4-5t+10+12t-4&=&0&&&7t&=&-2&&t=-\frac{2}{7}\\\\ &x&=&4+5\cdot (-\frac{2}{7})&=&2\frac{4}{7}&&&&y=&5+6\cdot (-\frac{2}{7})=3\tfrac{2}{7} \end{array}


Svar #10
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

#9

\textup{sk\ae ring kr\ae ver:}
                               \small \begin{array}{lrclllrclllrclllrcl} &x&=&4+5t&&&y&=&5+6t&&-x+2y-4=0&&-(4+5t)+2(5+6t)-4&=&0 \\\\ &-4-5t+10+12t-4&=&0&&&7t&=&-2&&t=-\frac{2}{7}\\\\ &x&=&4+5\cdot (-\frac{2}{7})&=&2\frac{4}{7}&&&&y=&5+6\cdot (-\frac{2}{7})=3\tfrac{2}{7} \end{array}

Tak. Kan du hjælpe mig med del 2 i denne opgave


Svar #11
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

Jeg fik x = 326,54 og y = -188,75. Hvad skal jeg med det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. november 2018 af oppenede

Når du indsætter t-værdien i parameterfremstillingen
    (x, y) = (4,5) + t * (6,5)
giver det slet ikke de tal. Enten har du indsat et forkert t, eller regnet forkert efter at have indsat t.


Svar #13
29. november 2018 af Guest123 (Slettet)

#12

Når du indsætter t-værdien i parameterfremstillingen
    (x, y) = (4,5) + t * (6,5)
giver det slet ikke de tal. Enten har du indsat et forkert t, eller regnet forkert efter at have indsat t.

#11 var ikke til spørgsmålet om linjens skæring, men til opgaven som jeg har vedhæftet


Skriv et svar til: Bestem linjens skæring uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.