Matematik

HJÆLP

29. november 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder: Hvilket år passerede CO2- indholdet i atmosfæren 400 ppm ifølge modellen?

CO2 indholdet  atmosfæren de senere år kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen =

y = 2,06 x + 369,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af swpply (Slettet)

Du har ikke angivet tilstrækelig information i din opgaveforulinger. Jeg bliver derfor nød til at gætte at variablen y betegner CO2 indholdet i atmosfæren målt i parts per million og at variablen x betegner antallet af år siden år ???. Du skal derfor løse ligningen

                                                             400 = 2.06x+369.5

med hendsyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2018 af ringstedLC

369.5 ppm er indholdet af CO2 i det første af "de senere år". Det stiger med 2.06 ppm pr. år.


Svar #3
29. november 2018 af Fatima2904

Er det så rigtigt? 

400 = 2,06x + 369,5 

400 - 369,5 = 2,06x

30,5 = 2,06x 

30,5: 2,06 = 14,80 

x = 14,80


Svar #4
29. november 2018 af Fatima2904

Er det så efter 14 år?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2018 af oppenede

#3 Ja men du mangler at oversætte til det årstal som  x = 14,80  svarer til.

#4 Du har ikke skrevet hvad betydningen af x er.


Svar #6
29. november 2018 af Fatima2904

x er antal år, men betyder 14, 80 ca. 15 år?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2018 af oppenede

Der står mere i opgaven om hvad x betyder end "x er antal år"


Svar #8
29. november 2018 af Fatima2904

Nej


Svar #9
29. november 2018 af Fatima2904

glem det har fundet ud af det...Men tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.