Matematik

Modolus

30. november 2018 af Lauramattesen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der en der kan hjælpe med denne opgave:

Find løsningsmængden til:
15x\equiv 9 (mod 42)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af mathon

            \small 15x\equiv 9 (\textup{mod}\; 42)

            \small x\in \left \{\frac{9}{15},\frac{51}{15},\frac{93}{15},\frac{135}{15},...\right \}\qquad \textup{t\ae llerdifferensen er 42}

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

I en opgave som denne skal x være et helt tal.


Svar #3
30. november 2018 af Lauramattesen (Slettet)

Altså min lærer har svaret dette - hvilket jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2018 af peter lind

15≡9 mod 42 <=> 15 = 9 +n*42 <=> 5 = 3 +n*14 <=> 5 ≡ 3 mod 14

Derefter finder han at den invers til 5 mod 14 er 3 mod 14 og derfor gælder det at

3*5 mod 14 = 3*3 mod 14 = 9 mod 14


Skriv et svar til: Modolus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.