Matematik

undersøg om de tre punkter ligger på en ret linje.

30. november 2018 af Taia1310 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med ovenstående spørgsmål^^

mine punkter er: A(-2,12), B(4,9) og C(15,3). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af peter lind

Find ligningen der går gennem 2 af punkterne. Derefter ser du om det tredje punkt ligger på linjen


Svar #2
30. november 2018 af Taia1310

er ikke helt med.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2018 af oppenede

Find vinklen mellem vektor AB og vektor AC.
Hvis vinklen er 0 eller 180, så ligger punkterne på en og samme linje.

Du kan også tage determinanten af vektor AB og vektor AC, da determinanten giver 0 hvis og kun hvis vektorerne er parallelle, hvilket medfører at punkterne ligger på en linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2018 af peter lind

#2 Hvad er det du ikke forstår?


Svar #5
30. november 2018 af Taia1310

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2018 af peter lind

Ved du ikke hvordan du finder ligningen eller ved du ikke hvordan du under undersøger om punktet ligge på linjen eller er det noget helt tredje ?


Svar #7
30. november 2018 af Taia1310

Jeg ved ikke hvordan man finder ligningen og undersøge om punktet ligger på linjen. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2018 af peter lind

f(x) = ax + b       a findes af a=(y2-y1)/(x2-x1) og b af y1=ax1+b  (x1,y1) og (x2, y2) er de to punkters koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2018 af mathon

Linjen gennem A og B:   

                                       \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -2&12&4&9&a=&b=&y= \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2022 af Tigeren123

Kan jeg få dette forklaret også? jeg har fattet at i har fundet a og b i funktionen, men hvordan beviser eller modbeviser i herefter at det sidste punkt ligger/ikke ligger på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2022 af mathon

Linjen gennem A og B:   

                                       \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -2&12&4&9&a=\frac{9-12}{4-(-2)}=-\frac{1}{2}&b=12-\left ( -\frac{1}{2} \right )\cdot (-2)=11&y=-\frac{1}{2}x+11 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2022 af mathon

Hvis C(15,3) ligger 
på linjen
                                             \small y=-\tfrac{1}{2}x+11
skal C's koordinater
opfylde
                                             \small 3=-\tfrac{1}{2}\cdot 15+11

                                             \small 3=3.5
hvilet tydeligvis ikke
er tilfældet
                                      \small \therefore  ligger C ikke på den rette linje gennem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. december 2022 af Tigeren123

jeg får b til = 9 med wordmat?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2022 af Tigeren123

vent jeg har fundet min fejl. jeg er med igen


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2022 af Tigeren123

tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2022 af StoreNord

Den hurtigste bedste og mest nøjagtige måde ville være:
    1)    beregn hældningen af linjestykket mellem A og B som brøk.
    2)    beregn hældningen af linjestykket mellem B og C som brøk.
Sæt de to brøker lig med hinanden og "gang over kryds".
Hvis der så kommer éns tal på hver side af lighedstegnet, ligger punkterne på samme rette linje.
 


Skriv et svar til: undersøg om de tre punkter ligger på en ret linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.