Matematik

Bestem konstanterne a og b.

01. december 2018 af Hansen23113 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. Mangler lidt hjælp til en opgave 

forstår simpelthen ikke denne opgave. Hjælp søges :))

en funktion f er givet ved f(x) a*x^3 + b*x^2

Grafen for f har et lokalt ekstremumspunkt i punktet A(2,2) .

a) Bestem konstanterne a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af oppenede

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af oppenede

Du har to ligninger

f(2) = 2
f '(2) = 0

med to ubekendte, a og b.


Svar #3
01. december 2018 af Hansen23113 (Slettet)

Jaa? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2018 af ringstedLC

#3

Jaa? :)

En ligning med en ubekendt, - to ligninger med to ubekendte. Det er Folkeskole-matematik:

Find udtrykt ved a og indsæt i den anden ligning:

\begin{align*} f(x) &= ax^3+bx^2 \\ f(2) =2 &= a\cdot 2^3+b\cdot 2^2 \\ 2 &= 8a+4b\Rightarrow b = \;? \\ f'(x) &= 3ax^2+2bx \\ f'(2) = 0 &= 3a\cdot 2^2+2b\cdot 2 \\ 0 &= 12a+4b\Rightarrow a = \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.