Matematik

differentiering :)

02. december 2018 af maxpresset (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har super meget brug for hjælp, eftersom at jeg selv er super dårligt til matematik :( 
Så i håb om at nogle er hurtige på tasterne, har jeg et spørgsmål - som netop gerne skal besvares hurtigt, da jeg er lidt presset på tid. 

Sagen er den at jeg skal bruge f'(x) i en opgave, men jeg ved dælme ikke hvordan man differentierer denne funktion: -8/((1/2)*x+3) 
Nogle der bare styrer differentiering?? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af mathon

                           \small \small \begin{array}{rclcl} f(x)&=&\frac{-8}{\frac{1}{2} x+3}&=&\frac{-16}{x+6}\\\\ f{\, }'(x)&=&-16\cdot \frac{-1}{(x+6)^2}&=&\frac{16}{(x+6)^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af AMelev

På B-niveau skal I ikke kunne differentiere brøker i hånden, så benyt dit CAS-værktøj - hvilket benytter du?


Skriv et svar til: differentiering :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.