Matematik

Ligning

02. december 2018 af JannikH (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvordan løser man denne ligning
1/2x+2-3/2x=1,5x-6

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af StoreNord

Gang med 2 i alle led på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af Bennyflemming (Slettet)

samler ledene  

2/2x + 2 = 1,5x - 6

samler x-værdirne til venstre og konstanterne til venstre 

-2,5x = -8 

dividere med 2,5 på begge sider

x = 3,2 


Svar #3
02. december 2018 af JannikH (Slettet)

Hej Bennyflemming hvordan for du det til -2,5x

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2018 af Bennyflemming (Slettet)

samler ledene 

1/2x+2-3/2x=1,5x-6 

1/2x - 3/2x = -2/2x. Derfor:

-2/2x +2 = 1,5x -6 

samler x'værdierne til venstre ved at minus 1,5x på begge sider:

-2/2x - 1,5x = -2,5x

-2,5x + 2 = -6 

Samler konstanterne til højre ved at minus 2 på begge sider

-6 -2 = 8 

-2,5x = -8 

dividere med -2,5 på begge 

-8 / -2,5 = 3,2 og -2,5x / -2,5 = x derfor: 

x = 3,2 

Burde være mere uddybende 


Svar #5
02. december 2018 af JannikH (Slettet)

Tusinde tak

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.