Matematik

I en retvinklet trekant har kateterne samme længde. Hypotenusen har længden 5. Opstil en ligning til at bestemme kateternes længde.

02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklet trekant har kateterne samme længde. Hypotenusen har længden 5. Opstil en ligning til at bestemme kateternes længde. 

er det ikke bare x2 * x2 = 5 i anden


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af StoreNord

x2 + x2 = 52    eller  2x² = 5²    eller         x=±√12.5


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af Bibo53

x^2+x^2=5^2


Skriv et svar til: I en retvinklet trekant har kateterne samme længde. Hypotenusen har længden 5. Opstil en ligning til at bestemme kateternes længde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.