Matematik

Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

03. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvise rente, hvor et beløb på 15.000 vil blive fordoblet i løbet af 20 år. 

Bestem den årlige procentvise rente for denne bank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af swpply (Slettet)

Løs ligningen

                                                 30.000 = 15.000\cdot(1+r)^{20}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af AMelev

Hvis du skal regne den i hånden skal du 

1. dividere med 15000 på begge sider
2. tage den 20. rod (opløfte i 1/20) på begge sider
3. trække 1 fra på begge sider


Svar #3
04. december 2018 af Danmark2018

= 30.=15.*(r+1)^(20)

Ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2018 af AMelev

Ja, men du har jo bare divideret med 1000 på hver side - ikke med 15 000, så du er ikke kommet meget længere.

Følg anvisningerne i #2.


Svar #5
04. december 2018 af Danmark2018

Vil du ikke være sød at skrive regnestykket/formlen op så jeg kan forstå hvordan jeg regner det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2018 af AMelev

30.000 = 15.000\cdot(1+r)^{20}\Leftrightarrow \frac{30000}{15000}=(1+r)^{20}\Leftrightarrow \sqrt[20]{\frac{30000}{15000}}=1+r\Leftrightarrow \sqrt[20]{\frac{30000}{15000}}-1=r


Svar #7
05. december 2018 af Danmark2018

Tak.

Skriv et svar til: Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.