Matematik

Kan ikke finde frem til hvordan ligningen skal se ud i den her opgave

05. december 2018 af Sovsedreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal ligningen se ud? Kom gerne med begrundelser :D

Hilsen sovsedreng


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af oppenede

x: Antal elever i klassen
y: Pris pr. deltager

yAlle kommer = 5985 / x
   yTo er syge = 5985 / (x - 2)

Du ved desuden
   yTo er syge  =   yAlle kommer + 30
Dvs.
   5985 / (x - 2) = 5985 / x + 30


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2018 af AMelev

Kald antallet af elever x og Udgift pr. elev (alle) y
Udgift pr. elev (alle) er y = 5985/x
Udgift pr. elev (2 syge) = y + 30 = 5985/(x-2) ⇔  5985/x + 30 = 5985/(x-2) 
Gang med x og (x-2) på begge sider (husk at gange begge led på venstresiden)


Skriv et svar til: Kan ikke finde frem til hvordan ligningen skal se ud i den her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.