Matematik

Ortogonale linjer: bestem regneforskriften for den rette linje, der er vinkelret på tangenten, og går gennem et punkt

05. december 2018 af othp - Niveau: B-niveau

f(x) = 2x^3. Bestem først en tangentligning i (-1,-2). Jeg har udregnet en tangentligning til y = -3x - 2.

Jeg skal have lidt vejledning til det næste punkt. 

Bestem regneforskriften for den rette linje, der er vinkelret på tangenten, og går gennem et punktet (0,0).

Jeg ved, at det har noget med ortogonale linjer, men jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal gribe opgaven an alligevel?
Noget med y = cx+d? og at der gælder: a*c = -1, hvor jeg kan indsætte -3 på a plads?

Jeg har brug for lidt yderligere forklaring, for at forstå hele sammenhængen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af peter lind

f'(-1) = 6 så din tangentlinie er forkert

Det er rigtig med dit forslag til at fnde c


Svar #2
05. december 2018 af othp

Hvordan er min tangentligning forkert? du må være lidt mere specifik så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2018 af ringstedLC

Sæt dit punkt ind i tangentligningen og se at den er forkert.


Svar #4
06. december 2018 af othp

Jeg ved godt, at man skal sætte punktet ind i ligningen, men jeg kan jo ikke se hvor det går galt henne i min udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2018 af ringstedLC

#4: Næh, men det kan vi jo slet ikke...


Skriv et svar til: Ortogonale linjer: bestem regneforskriften for den rette linje, der er vinkelret på tangenten, og går gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.