Kemi

Neutralisering af eddikesyre

07. december 2018 af BONIaps (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er der en der kan hjælpe mig?

Hvad er bedst til at neutralisere edikesyre.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2018 af mathon

NaOH, KOH


Svar #2
07. december 2018 af BONIaps (Slettet)

Hej Marthon,

Tak for hjælpen.

God weekend.

MVH

Ole


Svar #3
03. april 2019 af BONIaps (Slettet)

Hej Marthon,

I fortsættelsen til din forslag, så har jeg et spørgsmål.

Har du en ide om hvor meget NaOh der skal til for at neutralisere 300 mg eddikesyre?

På forhånd tak

MVH

Ole


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll} \textup{reaktionsforholdet er 1:1}\\ \textup{antal mol }CH_3COOH&n=\frac{300\cdot 10^{-3}\; g}{60.052\; \tfrac{g}{mol}}=0.005\; mol\\\\ \textup{neutraliseringsmasse af NaOH}&m=(0.005\; mol)\cdot \left ( 40.0\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.2\; g=200\; mg \end{array}


Svar #5
03. april 2019 af BONIaps (Slettet)

Tusinde tak for din hurtige tilbagemelding.

God dag.


Svar #6
13. juni 2019 af BONIaps (Slettet)

Godmorgen,

Jeg skal fjerne lugt fra Formaldehyd, Acetaldehyd og Fufural.

Har du en ide om hvad jeg kan bruge til at neutralisere disse stoffer emd?

Jeg formoder at NaOH kunne være et godt bud.

På forhånd tak

MVH

Ole


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2019 af mathon

Alle 3 er aldehyder, som kan oxideres til carboxylsyre, som lugter anderledes - og muligvis mindre generende.

              \small R\overset{\textbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; R\overset{\textbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textup{\textbf{{\color{Blue} +2}}}}{Mn}{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&5\\ Mn&&5&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

              \small 5\, RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; 5\, RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af ladning:}

              \small 5\, RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; 5\, RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, RCHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; 5\, RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}


Svar #8
13. juni 2019 af BONIaps (Slettet)

Hej Marton,

Tak for dine informationer.

Hva vil du foreslå til oxidere med?

MVH

Ole


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lll} \textup{kaliumpermanganat}&KMnO_4&\textup{som anvendt i }\#7 \\ \textup{eller}\\ \textup{kaliumdichromat}&K_2Cr_2O_7 \end{array}


Svar #10
18. juni 2019 af BONIaps (Slettet)

hej Marton,

Tak for info.

Kan du oplyse mig hvad man kan neutralisere følgende med:

Phenol

Terpener Alfa-Pinen

Terpener Limonen

Jeg imødeser din tilbagemelding.

MVH

Ole


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. juni 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{phenol e en svag syre }&\textup{kan neutraliseres med NaOH}\\\\ \textup{terpener er \ae teriske olier}&\textup{alts\aa\ hverken syre eller base}&\textup{hvorfor neutralisation ikke er aktuel } \end{array}


Svar #12
18. juni 2019 af BONIaps (Slettet)

Tusinde tak.


Svar #13
09. juli 2019 af BONIaps (Slettet)

Er du gået på Ferie?

I forbindelse med ovennævnte er jeg blevet bedt om at komme med en løsning til at neutralisere COD så det kan overholde miljøbeskyttelsesloven.

Kan du evt. hjælpe med detet?


Svar #14
09. august 2019 af BONIaps (Slettet)

Hej Marton,

Håber du har hafte en god sommer.

Hvis jeg har luft med et stort salt indhold, har du et god bud på hvordan vi kan reducere salt indholdet?

MVH

Ole


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{... lade luften} &\text{boble gennem en }AgNO_3\textup{-opl\o sning}\\\\ &Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\;\xrightarrow[]{\textup{f\ae ldning}} \; AgCl\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #16
09. august 2019 af BONIaps (Slettet)

Tusinde tak.
God weekend


Svar #17
12. november 2019 af BONIaps (Slettet)

Hej Marton,

Kan man neutralisere Methanol?

Jeg skal neutraliserer 4,4 kg methanol pr. time

Mvh Ole


Skriv et svar til: Neutralisering af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.