Fysik

Luftmodstand?

07. december 2018 af Lekitehjælp342 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En muffinform med diameter på 12 cm og en formfaktor på 1,30 tabes fra en toppen af rundetårn, 

bestem den maksimale hastighed muffinformen opnår når der tages højde for luftmodstand.

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Luftmodstanden er givet ved

Fluftmodstand = ½*ρluft*v2*A*Cd

A er tværsnitsarealet af muffinformen, så den kan sættes til 

A = π*(d/2)2

Luftmodstanden bliver større efterhånden som hastigheden øges. Dette betyder at når muffinformen begynder sit fald, så vil hastigheden øges indtil luftmodstanden er blevet lige så stor som tyngdekraften:

Ftyngde = Fluftmodstand  <=>

mmuffinform*g = ½*ρluft*v2*π*(d/2)2*Cd  <=>

v = √( 8*mmuffinform*g / (ρluft*π*d2*Cd) )

Så indsætter du værdierne. (Du mangler at oplyse massen af muffinformen.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2018 af janhaa

L = kv,\,\,at\, small\,v

L = kv^2,\,\,at\, large\,v


Svar #3
09. december 2018 af Lekitehjælp342 (Slettet)

massen var 12, men der går noget galt nå jeg rengeer ud


Svar #4
09. december 2018 af Lekitehjælp342 (Slettet)

12 g


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

v = √( 8*0,012kg*9,82 m/s2 / (1,2 kg/m3*π*(0,12 m)2*1,30) ) = 3,7 m/s


Skriv et svar til: Luftmodstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.