Matematik

Differentialregning HJÆLP!

08. december 2018 af liawo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til opgaven har jeg brug for hjælp, OG IKKE ET SVAR PÅ OPGAVEN.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2018 af oppenede

Når du tegner en tangent, så tegner du en linje gennem to punkter:
   (4, -6)    og     (x, x2 - 6x + 5)

Indsæt disse to punkter i formlen for hældningen af en linje gennem to punkter.
Dermed får du hældningen a(x) som er en funktion af x.

Den linje du har tegnet er en tangent, hvis hældningen er den samme som hældningen af f.
Dvs. isoler x i ligningen  f '(x) = a(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2018 af peter lind

Linjen er en ret linje med hældningen f'(4) som går gennem punktet (4, -6)


Svar #4
08. december 2018 af liawo (Slettet)

oppenede, TUSIND TAK FOR DIN HJÆLP.

Jeg har et spørgsmål! hvorfor sætter man f'(x) =a(x)?


Svar #5
08. december 2018 af liawo (Slettet)

Er det fordi a(x) er hældningen som funktion af x, og det er f'(x) også ?
 

Hvis det er tilfældet, så har jeg forstået det.

Men igen, jeg takker for din hjælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2018 af oppenede

a(x) er hældningen af linjen mellem de to punkter.
f '(x) er hældningen af grafen for f i punktet (x, f(x))

Da (x, f(x)) er det ene af de to definerende punkter for linjen, gælder
det at linjen skærer grafen for f i punktet (x, f(x)), og hvis linjen tilmed
har samme hældning som grafen, så (og kun da) er den en tangent.

Dvs. der er kun tale om en tangent når  a(x) = f '(x)  gælder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2018 af mathon

              \small -6=(2x_o-6)(4-x_o)+{x_o}^2-6x_o+5

              \small x_o=\left\{\begin{matrix} 4-\sqrt{3}\\ 4+\sqrt{3} \right. \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2018 af mathon

 \small \textup{tangentligning:}
                              \small \small y=(2x_o-6)\cdot (x-x_o)+{x_o}^2-6x_o+5

\small \textup{tangentligning for }x_o=4-\sqrt{3}\textup{:}

                              \small y=(2-2\sqrt{3})x+\left ( 8\sqrt{3}-14 \right )

\small \textup{tangentligning for }x_o=4+\sqrt{3}\textup{:}

                              \small y=2(\sqrt{3}+1)x-\left ( 8\sqrt{3}+14 \right )


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.