Matematik

Reducering

08. december 2018 af Pinkey26 - Niveau: B-niveau
Hej vil bare lige have lidt hjælp til at reducere et udtryk som jeg har fået for?

Udtrykket er (3x+6)^2-9(x^2+4)

Er ikke helt sikker på om jeg har reduceret det rigtig.
Jeg er godt klar over at x=36

Men har fået det til 2(3^2+9) hvor det også giver 36? Men ved ikke om man kunne have gjordt det på en anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af oppenede

x=36  er noget sludder hvis du har angivet opgaven korrekt.

Udtrykket reducerer til  36x

Angående det andet spørgsmål skal du have styr på de 4 regnearter, parenteser og potenser hierarki:
  2(3^2+9) = 2(3·3+9) = 2(9+9) = 2(18) = 2·18 = 36


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af StoreNord

9x^2+36+36x-9x^2-36=36x

(3x+6)^2-9(x^2+4)   = 9x2+36+36x-9x2-36 = 36x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2018 af SuneChr

Det er et reduktionsstykke. Det, du har skrevet, x = 36, er en ligning.
Reduktionen giver  36x


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.