Matematik

Regneforskift for F(x)

09. december 2018 af Kent123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej
Sidder og har svært ved disse opgaver... nogen som evt kunne hjælpe ? 

Det oplyses at grafen for en ret linje går gennem punkterne (-1, 7,5) og (2,-6).

a) Bestem ved beregning en regneforskrift for f(x).

b) Udregn f(0) og f(10).

c) Løs ligningen f(x)=21

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

                        \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -1&7.5&2&-6&&& \end{array}


Svar #2
09. december 2018 af Kent123456 (Slettet)

Mange tak 

Ville du kunne uddybe det lidt ? har lidt svært ved at forstå det ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

                        \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -1&7.5&2&-6&a=\frac{-6-7.5}{2-(-1)}=-4.5&b=7.5-(-4.5)\cdot (-1)=3&y=-4.5x+3 \end{array}

                                                                                                                                 \small f(x)=-4.5x+3


Skriv et svar til: Regneforskift for F(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.