Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

09. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

 I år 2001 havde Dorte 120 Facebook venner. Hvert år har hun fået 2 FB venner mere. Lav en matematisk model, der beskriver udviklingen af Dortes Facebook venner. Husk at beskrive x og y med tekst.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af 1Help1 (Slettet)

Modellen er lineær, så den ser sådan her ud:
y=2x+120

Hvor x er år efter 2001, f.eks. "Hvor mange venner har Dorte i 2003?" Du indsætter 2 ind på x's plads, da der er gået 2 år fra 2001 til 2003. 
y er antallet af venner Dorte har på Facebook.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det skal nok skrives noget i retning af:

(antal venner nu) = (2 nye venner pr år)*(antal år efter 2001)...(fortsæt selv)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af StoreNord

x er antal år
y er antal venner

Hvis hun starter med at have 120 venner, har hun året efter 122 venner og efter 20 år har hun 124 venner.
Punkterne (0,120), (1,122), (2,124) ligger på en (ret) linje med forskriften f(x)=2x+120


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.