Matematik

Reducer brøk med bogstaver mest mugligt

11. december 2018 af jonas2807123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan nogle forklare mig hvorfor? - Der er et billede i den vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af OliverHviid

12/4=3   x/x=1   Derfor har du 3/y


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2018 af AMelev

Du kan splitte brøken op i en med tallene og en med bogstaverne. 4 går op i 12. x går op i både x og x·y, så du kan forkorte med x (dvs. dividere i både tæller og nævner med x).

\frac{12x}{4x\cdot y}=\frac{12}{4}\cdot \frac{x}{x\cdot y}=3\cdot \frac{1}{y}=\frac{3}{y}

Hjalp det?


Svar #3
11. december 2018 af jonas2807123 (Slettet)

Tak for begge svar.

jeg forstod ikke da i skrev det, men da AMelev viste udregningen gav det ok god mening. 

:ok hand:


Skriv et svar til: Reducer brøk med bogstaver mest mugligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.