Dansk

Hjælp mig med at forstå.

12. december 2018 af VietCoungVu - Niveau: 8. klasse

Gideonskolen har en positiv undervisningseffekt på 0.6. Den positive undervisningseffekt betyder at eleverne, gennemsnitlig set, har en faglig udvikling, der er bedre end forventet (efter der er taget højde for elevernes socioøkonomiske baggrund). Gideonskolens undervisningseffekt rangerer som nummer 1 blandt grundskolerne i Vallensbæk Kommune.

Tallet 0,6, hvorfor 0,6. Er det en anden sammenhæng for karakter.

Hvad mener de i det hele taget med undervisningeffekt på 0,6?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2018 af AngelOneOne

Hej,

Fra godiskolen.dk:

Hvad betyder undervisningseffekt?

Undervisningseffekten er angivet som et tal, det er et tal, som siger noget om, hvor god en skole er til at løfte eleverne fagligt. Cepos forklarer tallet sådan, “Jo højere tallet er over nul, jo bedre er kommunens skoler til at udvikle eleverne fagligt. Er tallet mindre end nul, har eleverne ikke levet op til den forventelige udvikling.”

Man kan altså sige, at undervisningseffekten handler om, hvor gode skolerne er til at leve op til det man forventer af dem, altså at løfte eleverne fagligt. I undersøgelsen er der taget højde for elevernes socioøkonomiske baggrund. Det vil sige, man ser på, hvad man regner med, at en skoles elevgruppe kan præstere, hvad man kan forvente af dem baseret på deres baggrund. Skolerne er altså ikke kun rangeret efter de bedste gennemsnit for årgangene, men ud fra hvor godt en elevgruppe lever op til det, man kan forvente af dem.

og fra folkeskolen.dk:

Tænketanken Cepos har endnu engang ranglistet landets skoler efter såkaldt 'undervisningseffekt'. De senere år har Cepos brugt Undervisningsministeriets socioøkonomiske reference, som fastlægger hvor langt en 9.-klasses karaktersnit ligger fra det forventede ud fra elevernes baggrund.

Ud fra disse to citater forstår jeg det på følgende måde. Undervisningseffekten angiver hvor dan en skoles 9. klasses karaktergennemsnit ligger i forhold til landsgennemsnittet, i forhold til havd der kan forventes, når der tages højde for de socioøkonomiske forhold. Med andre ord, betyder Gideonskolens 0,6, at 9. klassetrins karaktergennemsnit, ligger 0,6 point højere, end man kan forvente når de socioøkonomiske forholdes bringes med ind i ligningen. Med andre ord, scorer de 0,6 point højere, end forventet ud fra deres sociale og økonomiske baggrund.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hjælp mig med at forstå.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.