Matematik

Matematik opgave - Skipist

12. december 2018 af UoU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan jeg skal renge opgave a og b ud.

Figuren viser en modeltegning af 200 m høj skibakke.
Den øverste del af nedfarten er en rød piste BA, den danner en vinked på 25 grader med vandret.
Under denne del af nedfarten kommer man 272 m i vandret retning (Se figur).
Den nederste del af nedfarten er en 700 m lang pist AF

a) Hvor lang er den røde piste?
b) Bestem den vinkel, som den grønne piste danner med vandret.

Vedhæftet fil: piste.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2018 af StoreNord

a)  
                                 Cos(25) = \frac{272}{r\o d \; piste}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2018 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \angle F &= \sin^{-1}\left ( \frac{\left | AE \right |}{\left | AF \right |} \right ) \\ \left | AE \right | &= \left | CD \right | =\left | BD \right |-\tan(A)\cdot \left | AC \right | \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik opgave - Skipist

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.