Matematik

Hjælp med matematikopgave

13. december 2018 af Skjh - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vedhæftet billede af matematikopgave. Kan nogen hjælpe mig?

På forhånd tak.

Vh. Svend

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2018 af peter lind

Indsæt de givne værdier i funktionen. Det giver 2 ligninger med 2 de 2 ubekendte a og b. Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud


Svar #3
13. december 2018 af Skjh

jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal sætte det ind i 

f(x) = b*a^x


Svar #4
13. december 2018 af Skjh

410 =b*a^15

230=b*a^15

?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2018 af peter lind

den første er rigtig men den anden er 230 = b*a40


Svar #6
13. december 2018 af Skjh

410 =b*a15/230 = b*a40

1,78 = a-25

Er det sådan?

hvad så med b).


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2018 af peter lind

Din formulering er forkert. du skal skrive

410/230 = a15/a40=a-25


Svar #8
14. december 2018 af Skjh

ok. tak men er svaret rigtigt?

1,78 = a-25

ka du også hjælpe mmig med b).


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2018 af peter lind

du skal løse ligningen med hensyn til a og du skal også finde b

b) differentier xf(x) og find for hvilket x det giver 0


Svar #10
14. december 2018 af Skjh

Det forstår jeg ikke. mht. til a og b. hvordan finder jeg b?

jeg er helt lost.

også mht. opg. b)


Svar #11
14. december 2018 af Skjh

Jeg kan godt finde a og b som du skriver:tak. 

men kan ikke finde ud af sidste spørgsmål hvor jeg skal finde maximum for g(x). kan du hjælpe med det? tak for hjælpen med det andet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2018 af StoreNord


Svar #13
14. december 2018 af Skjh

Forstår det ikke. har bare brug for hjælp til at løse opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2018 af SådanDa

Find g'(x).
Løs g'(x)=0

Svar #15
14. december 2018 af Skjh

Der står bestem en forskrift for f. Hvad er forskriften? Altså hvad bliver forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2018 af SådanDa

Du har jo fundet a og b. Og du har fået at vide i opgaven at f er på formen f(x)=b·ax, så det er forskriften, du skal bare indsætte de værdier du har fundet for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. december 2018 af mathon

                \small f(x)=579.99\cdot 0.9771^x

                \small f{\, }'(x)=579.99\cdot\ln(0.9771) \cdot 0.9771^x=-13.4111\cdot 0.9771^x               

               \small g(x)=x\cdot f(x)

               \small \! \! \! \! \! \! \! g{\, }'(x)=1\cdot f(x)+x\cdot f{\, }'(x)=f(x)+x\cdot (-13.4111\cdot 0.9771^x)=f(x)-13.4111x\cdot 0.9771^x

\small g_{max}\textup{ kr\ae ver bl.a.}

               \small g{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. december 2018 af mathon

               \small g{\, }'(x)=579.99\cdot 0.9771^x-13.4111x\cdot0.9771^x =0

                               \small \underset{positivt}{0.9771^x}\cdot \left ( 579.99-13.4111x \right )=0
\small \textup{dvs}
                               \small 579.99-13.4111x=0

                               \small x=\frac{579.99}{13.4111}


Svar #19
14. december 2018 af Skjh

Super Tak. Men hvor får du de 579,99 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. december 2018 af mathon

 b = 579,99 fik du selv som oplyst i #11.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.