Matematik

Bevis modulus rest

15. december 2018 af tensoplast (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse en opgave omkring modulus.

Jeg ved hvordan det virker. Jeg har definitionen på den, men jeg er usikker på hvorledes man beviser modulus. Jeg har researchet en del. Enten forstår jeg ikke mine kilder ellers har jeg en lille teori om, at det ikke kan bevises?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af peter lind

Vær mere præcis om hvad du skal bevise


Svar #2
15. december 2018 af tensoplast (Slettet)

Hvorfor kan man få en rest værdi, hvis man tager eks.

10 mod 3 = 1

hvorfor er resten 1? Jeg forstår logikken

3 går op i 10, 3 gange og resten er 1.  Eller: a = q*b+r, hvor a= 10, b= divisor som er 3, c = a / b som hele tal og r = resten

10 = 3 * 3 + 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2018 af peter lind

Alt hvad du skriver er faktisk korrekt


Svar #4
15. december 2018 af tensoplast (Slettet)

Ja, men jeg er bare forvirret over om det er bevist så? Kan man bevise det yderligere. Er snot forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2018 af peter lind

Begge beviser er nok; men jeg vil nok foretrække det andet, da det er mere knyttet til definitionen og endu mere til det der følger efter


Svar #6
15. december 2018 af tensoplast (Slettet)

Okay, tusind tak!

Lige et sidste spørgsmål vedr.:

 a = q*b+r, hvor a= 10, b= divisor som er 3, c = a / b som hele tal og r = resten

10 = 3 * 3 + 1

c = a/b = 10/3 = 3,333.. Det er meningen, at man skal omskrive det til det nærmeste hele tal, som i det tilfælde vil være 3. 

Og hvis det gav 3,5 = 4 eller 3,75 = 4

Er det korrekt? Pga. man definerer c som være en mængde i heltal


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2018 af peter lind

Nej. I dette tilfælde skal du altid runde nedad så resten bliver positiv


Svar #8
15. december 2018 af tensoplast (Slettet)

Oohh okay. Det forstår jeg.

Så hvis vi f.eks. har:

11 mod 3

=> 11=3*3+2

og ikke 11=4*3+(-1)

Hvordan vil jeg altid vide, hvad c vil være så? Kan du forklare det? Har du evt. en kilde jeg kan se nærmere på?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. december 2018 af peter lind

Det ser man bare og som prøve kan du simpelthen regne ud om resten bliver et tal mellem 0 og n 0, 0 inklusiv


Skriv et svar til: Bevis modulus rest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.