Fysik

Tvunget svingning - amplitude

15. december 2018 af 1234567898765436543 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder og er godt i gang med SRP om svingninger, men jeg er stødt ind i et problem jeg ikke kan gennemskue. 

For tvungne svingninger gælder der at amplituden afhænger af tvangkraftens frekvens, hvilket er givet ved:

A(ω) - se vedhæftede billede

Jeg vil gerne vise at det føre til:

A(f) - se vedhæftede billede

Men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gribe det an, så jeg hådede at der måske var nogle derude der kunne hjæple mig - tak på forhånd!

Vedhæftet fil: IMG_3042.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du bruger at 

ω = 2πf

og

ω0 = 2πf0


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

A(ω) = F/m / √( (ω02 - ω2)2 + (b/m)22 )  

Ved indsættelse af ω = 2πf og ω0 = 2πf0 fås

A(f) = F/m / √( ((2πf0)2 - (2πf)2)2 + (b/m)2*(2πf)2 )  <=>

A(f) = F/m / √( (4π2f02 - 4π2f2)2 + (b/m)2*4π2f2 )  <=>

A(f) = F/m / √( 16π4(f02 - f2)2 + b22/m2 * f2 ) 


Svar #3
15. december 2018 af 1234567898765436543 (Slettet)

Mange tak! Lige præcis det jeg mente :-)

Skriv et svar til: Tvunget svingning - amplitude

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.