Matematik

Parameterfremstilling (vektorfunktioner)

16. december 2018 af hashim23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan laver man en paramterfremstilling i 3D, dvs. en vektorfunktion, som indeholder 3 koordinatfunktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af peter lind

Man ska have koordinaterne til et Q og en retningsvektor v. Så er parameterfremstillingen OP = Q+tv


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2018 af OliverHviid

Skrevet med koordinater har man:

 \begin{pmatrix} x\\ y\\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} x_{0}\\ y_0\\ z_0 \end{pmatrix}+t*\begin{pmatrix} r_1\\ r_2\\ r_3 \end{pmatrix} 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling (vektorfunktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.