Matematik

Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

17. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

I en bank oprettes en annuitetsopsparing, hvor der indsættes 2000 ????. en gang om året i alt 14 gange. 

 Hvor mange penge står der på kontoen efter den sidste indbetaling, når renten er 9% p.a.?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Hvis renten er 9% p.a. har du en fremskrivingsfaktor på (1+0.09) = 1.09. Dermed er beløbet på den pågældende konto efter n terminer givet ved renteresrente

                                                        K(n) = 2000\cdot 1.09^n

hvorfor specielt at

                                        K(14) = 2000\cdot 1.09^{14} = 6683.45

altså står der 6683.45 kr på kontoen efter 14 år.


Svar #2
17. december 2018 af Danmark2018

Tusind tak 


Skriv et svar til: Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.