Matematik

Bestem R for et jordskælv, hvor E=1000 E(lille 0)

19. december 2018 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et jordskælvs styrke på Richterskalaen afhænger af den energi som udløses i form af seismiske bølger ved jordskælvet. Hvis vi kalder tallet på Richterskalaen for R er ernergien målt i joule for E, gælder:
R=2/3log(E/E(lille 0)
Hvor E0=10^4,8 joule
Bestem R for et jordskælv hvor E=1000 E(lille 0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

R = 2/3 log(1000E0/E0) = 2/3 log(1000) = 2/3 * 3 = 2


Skriv et svar til: Bestem R for et jordskælv, hvor E=1000 E(lille 0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.