Matematik

Hvad er a, b og c i denne andengradspolynomium? haster.. :D

20. december 2018 af malthh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal udregne toppunktet af et udtryk jeg fandt frem til hvor y er udtrykt ved x.

(20-2x)*x

Jeg ved dog ikke hvad a, b og c er da den ser anderledes ud end de normalt gør. Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} y &= (20-2x)\cdot x=-2x^2+20x+0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2018 af SuneChr

Gang ind i parentesen:
y  =  - 2x2 + 20x + 0
a = - 2
b = 20
c =  0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2018 af peter lind

Hvis du ganger ud får du -20x2+20x + 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2018 af SuneChr

# 0
For at bestemme toppunktet behøver vi ikke at gange parentesen ud.
Nulpunkterne kan aflæses, iflg. nulreglen.
Toppunktets x ligger midt imellem nulpunkterne.
y findes ved at indsætte dette x i produktet for y.


Skriv et svar til: Hvad er a, b og c i denne andengradspolynomium? haster.. :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.