Matematik

f´(x) og f(x)

21. december 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

der er noget med at hvis f(x) er positiv så er f'(x) voksende og omvendt, men jeg fatter det ikk!!!!

kan du hjælp mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2018 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. december 2018 af peter lind

Der gælder at f'(x) > 0 => f(x) voksende, f'(x) = 0 => f(x) har ekstrema eller vendetanent og f'(x)<0 => f(x) er aftagende, Derimod kan du ikke slutte noget som helst af fortegnet for f(x)

det nemmeste er at se på 0 punkter


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2018 af mathon

Når f(x) har lokalt max/min er f '(x)=0
hvoraf ses,

                            \small A\textup{:}\; \quad\textup{ er grafen for }f(x)

                            \small B\textup{:}\; \quad\textup{ er grafen for }f{ \, }'(x)


Svar #4
21. december 2018 af Nanna34

#3

Når f(x) har lokalt max/min er f '(x)=0
hvoraf ses,

                            \small A\textup{:}\; \quad\textup{ er grafen for }f(x)

                            \small B\textup{:}\; \quad\textup{ er grafen for }f{ \, }'(x)

hmm hvordan kan man se at f´(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. december 2018 af peter lind

Grafen skærer x aksen


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. december 2018 af 123434 (Slettet)

3#
Så f'(x)=0,dvs tangenten for hældningen er konstant, så er der lokalt maksimum eller minimum for f(x)

Skriv et svar til: f´(x) og f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.