Matematik

eksamenssæt

25. december 2018 af ksjd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med opgave 11, i det vedhæftede?

Jeg har bestem længden AB til 4,1231 vha. pythagoras, men det er mere vinkelen jeg ikke kan finde ud af. Er det rigtigt at jeg skal bruge cosinusrelationerne: 

a^2=b^2-2bc-cos(A)

??


Svar #1
25. december 2018 af ksjd (Slettet)

.


Svar #2
25. december 2018 af ksjd (Slettet)

.


Svar #3
25. december 2018 af ksjd (Slettet)


Svar #4
25. december 2018 af ksjd (Slettet)

Her er den vedhæftede fil:


Svar #5
25. december 2018 af ksjd (Slettet)

.

Vedhæftet fil:mat opg 11.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2018 af mathon

For x = 4:

      \small \textbf{\textsl{cos-relationen giver:}}

                                                     \small \small v=\cos^{-1}\left ( \frac{3^2+2^2-17}{2\cdot 3\cdot 2} \right )=\cos^{-1}\left ( -\tfrac{1}{3} \right )=109.47\degree


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2018 af mathon

#0

               a^2=b^2-2bc-cos(A)   \small \rightarrow   \small a^2=b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)

                                                         \small 2bc\cdot \cos(A)=b^2+c^2-a^2

                                                         \small A=\cos^{-1}\left (\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. december 2018 af mathon

c)
          \small T{\, }'(x)=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{24-x^2}+\frac{1}{4}x\cdot \frac{1}{2\sqrt{24-x^2}}\cdot (-2x)+\frac{1}{2}=

                           \small \frac{1}{4}\cdot\left ( \sqrt{24-x^2}- \frac{x^2}{\sqrt{24-x^2}}+2\right )

Maksimalt areal
kræver bl.a.
                          \small T{\, }'(x)=\frac{1}{4}\left ( \sqrt{24-x^2}-\frac{x^2}{ \sqrt{24-x^2}}+2 \right )=0


Skriv et svar til: eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.