Matematik

Hvad er 40% af 550 kr kun udregning med papir?

25. december 2018 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hvad er 40% af 550 kr kun udregning med papir? mit svar 330kr

____________________________________________________________________________________

Annas far løber på ski med en gennemsnitsfart på 10 km/t

Hvor mange kilometer løber annas far på 15 minutter? mit svar 4km

____________________________________________________________________________________

Annas mor løber på ski med en gennemsnitsfart på 9km/t

Hvor mange minutter tager det Annas mor at løbe 1,5 km på ski? Mit svar 6 min

____________________________________________________________________________________

1km2 = ____m

Hvad er vinkel D i ABCD? (Fil er vedhæftet)

____________________________________________________________________________________

Der er denne linje der hedder l. Den starter med at køre igennem koordinaterne

1. (-3,-3)

2. (-2,-1)

3. (-1,1)

4.  (0,3)

5. (1,5)

Hvilken ligning beskriver denne rette linje l?

y= 3x+2

y= 3x-1/2

y= 2x+3

y= 1/2x+3 Mit svar

y= -1/2x + 3

____________________________________________________________________________________

Anna og hendes forældre spiller tallotteri. Anna begynder spillet med at udtrække et tilfældigt naturligt tal mellem 1 og 90. Annas far og mor har hver sin spilledeplade med 15 tal. Fem af tallene på de to plader er ens. 

1. Hvor stor er sandsynligheden for, at det tal, Anna udtrækker, er på både hendes fars og mors spilleplade? Mit svar 85/90

2. Hvor stor er sandsynligheden for, at det tal, Anna udtrækker, hverken er på hende fars og mors spilleplade? Mit svar 75/90

____________________________________________________________________________________

I må alle meget gerne hjælpe mig og bidrage med hjælp!

Jeg vil gerne udvikle mig og hvis I vil have svar på hvordan jeg løste dem kan jeg også komme med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2018 af psylover

Hvad er 40% af 550 kr kun udregning med papir?

40% af 500 er 200   40*5  kan skrives som 500*0,4= 200

40% af 50 er 20 kan skrives som 50*0.4=20

her efter pluses de to resultater 200+20=220 

40% af 550kr. er 220kr.

Annas far løber på ski med en gennemsnitsfart på 10 km/t

Hvor mange kilometer løber annas far på 15 minutter? 

15/60 = 0,25 hvilket betyder han kun løber 25% af hastigheden

10*0,25 = 2,5 

Så han løber 2,5km

Annas mor løber på ski med en gennemsnitsfart på 9km/t

Hvor mange minutter tager det Annas mor at løbe 1,5 km på ski?

9/1,5 = 6 er hvor mange gange 1,5 km går op i 9 som er det hun løber på en time (60 min som er en time)

60/6 = 10 det vil sige hun løber 1,5km på 10 min.

1km2 = 1000m2 

Hvad er vinkel D i ABCD? 

180-90-73=17 grader det er vinkel C i den lille trekant

360-61-73-(93+17) = 126 grader er vinkel D

Der er denne linje der hedder l. Den starter med at køre igennem koordinaterne

1. (-3,-3)

2. (-2,-1)

3. (-1,1)

4.  (0,3)

5. (1,5)

passer med pointerne y= 2x+3

Anna og hendes forældre spiller tallotteri. Anna begynder spillet med at udtrække et tilfældigt naturligt tal mellem 1 og 90. Annas far og mor har hver sin spilledeplade med 15 tal. Fem af tallene på de to plader er ens. 

1. Hvor stor er sandsynligheden for, at det tal, Anna udtrækker, er på både hendes fars og mors spilleplade? 5/90

2. Hvor stor er sandsynligheden for, at det tal, Anna udtrækker, hverken er på hende fars og mors spilleplade?  75/90


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2018 af psylover

Der er en fejl i "Hvad er vinkel D i ABCD?"

Det korrekte svar er 116 grader da jeg har regnet forkert :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2018 af ringstedLC

#0: Det sidste er nok også en rigtig god ide. En anden ide er, at du opretter en tråd for hver af dine opgaver. Det er meget bøvlet at svare på denne tråd. Og med #1 bliver det jo ikke nemmere.

1) 40% af "noget" betyder ikke "noget" minus 40%, men "noget" ganget med 0.4.

\begin{align*} \frac{550\cdot 40}{100} &=\frac{55\cdot 4}{1}=220 = 550\cdot 0.4 \end{align*}

2) 

\begin{align*} v &= \frac{S}{t}\Rightarrow S = v\cdot t\;,\; \begin{smallmatrix} v=fart\;(km/t=km\cdot t^{-1})\\ S=afstand\;(km)\\ t=tid\;(timer) \end{smallmatrix} \\ 60\;min. &= 1\;timer\Downarrow \\ min. &= \tfrac{1}{60}\;timer= 60^{-1}\;timer\Downarrow \\ 15\; min. &= \tfrac{15}{60}\;timer= \tfrac{1}{4}\;timer\Downarrow \\ S &=\tfrac{10\cdot 1}{4}\;\left ( \tfrac{km\cdot t}{t}=km \right )=2.5\;km \end{align*}

#1: "15/60 = 0,25 hvilket betyder han kun løber 25% af hastigheden", er noget vrøvl, da han ikke kan løbe en afstand, der er 25% af en hastighed.

3) Tror du bruger samme forkerte metode som i 2):

\begin{align*} v &= \frac{S}{t}\Rightarrow t = \frac{S}{v}\;,\; \begin{smallmatrix} v:\;(km/t=km\cdot t^{-1})\\ S:\;(km)\\ t:\;(timer) \end{smallmatrix} \\ t &=\tfrac{1.5}{9\cdot 60^{-1}} = \tfrac{1.5\cdot 60}{9} \;\left ( \tfrac{km\cdot min.}{km}=min. \right )=10\;min. \end{align*}

4) 

\begin{align*} km^2 &= km\cdot km \\ km^2 &= 1000\;m\cdot 1000\;m=\;?\;m^2 \end{align*}

#1: 1000 m2 ≈ 31.6 m · 31.6 m

5) 

\begin{align*} \angle D &= 360^{\circ}-\left ( 61^{\circ}+90^{\circ}+93^{\circ} \right ) =\; ?\;^{\circ} \end{align*}

6) 

\begin{align*} y &= ax+b \\ a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} &= \frac{5._y-4._y}{5._x-4._x} \\ a &= \frac{5-3}{1-0}=2\Downarrow \\ y &= 2x+b\Downarrow \\ l:y &= 2x+3 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2018 af psylover

ringstedLC

Min fejl mente også at han kun kan løbe 25% af afstanden han ville nå på en time.

Ja du har helt ret i at mit svar på 4) er helt forkert. Men så det som en mulighed for at blive bedre til at formulere mig og som du nok kan se er der plads til forbedring.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2018 af noxchi (Slettet)

Hvad er det rigtige svar til opg 2? Er forvirret..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2018 af psylover

At han løber 2,5km på 15 min


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2018 af noxchi (Slettet)

Owh okay, tusinde tak. Men ved du så hvad 70% af 520 er? Jeg har prøvet at udregne det på samme måde, som citer men fik det til 385, og google siger noget andet.

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. december 2018 af psylover

Opret et nyt indlæg så skal jeg nok hjælpe dig . :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. december 2018 af AMelev

#7 70% af 520 = 70%·520 = 0.70·520 (= 7·52) = ...


Skriv et svar til: Hvad er 40% af 550 kr kun udregning med papir?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.