Biologi

Diskutere

25. december 2018 af Bygningsingeniør - Niveau: C-niveau

Hej 

hvem kan svar på den spørsmål i biologi? 

Diskutere hvilke af hjertets/blodkredsløbets parametre, som bliver påvirket ved træning, samt hvordan disse påvirkes


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2018 af Smut1

Det kan jeg godt, men vil ikke forsøge, før du har gjort dig nogle tanker selv. Du kan jo skrive dine overvejelser her, så kan folk rette i dem.


Svar #2
26. december 2018 af Bygningsingeniør

Hej igen 

jeg har kun den svar, men jeg kan ikke mere

Puls er antal hjerteslag pr. minut. (Hvilepuls skal helst ligge mellem 60 og 80 slag pr. minut. 
Det afhænger af kondital, stress, gener, BMI, køn og alder.)
Slagvolumen er antal ml blod, som pumpes ud af hjertet pr. slag. (Denne er ca. 70 ml pr. slag i hvile og kan stige til ca. 200 ml pr. slag.)  
Minutvolumen er pulsen gange slagvolumen, hvilket er lig ml blod, der pumpes ud af hjertet pr. minut. 
Da jeg målte min puls, fik jeg den til at være 76 slag pr. minut. For at finde ud af, hvor mange ml blod mit hjerte pumper rundt i min krop i minuttet, i timen og i døgnet, skal man blot gøre følgende, da vi ved fra afsnittet ovenover, at slagvolumen i hvile ca. er 70 ml pr. slag: 
I minuttet → 76 slag pr. minut × 70 ml blod pr. slag = 5.320 ml blod pr. minut 
I timen → (76 × 70) × 60 = 319.200 ml blod pr. time 
I døgnet → (76 × 70) × 1.440 = 7.660.800 ml blod pr. døgn


Skriv et svar til: Diskutere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.