Matematik

Lineær differentialligning af typen y' = ky

31. december 2018 af Jens1901 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal gøre rede for den lineære differentialligning af typen y' = ky. Er det vigtigt at komme ind på panserformlen i det her spørgsmål eller vil det ikke have nogen relevans?


Svar #1
31. december 2018 af Jens1901

Glem det. Det var et dumt spørgsmål. Jeg har fundet ud af det :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. december 2018 af oppenede

Du kan godt starte med at vise panserformlen, og så lade a(x) = k og b(x) = 0 for at få løsningen til y' = ky


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

Jeg vil begynde med at vise at

   (1)   y(x) = cekx er en løsning til differentialligning y' = ky, ved at gøre prøve.

   (2)   Dernæst vil jeg vise at f(x) = cekx er den fuldstændige løsning, ved at antage at der findes endnu en
           løsning g(x) der er forskellig fra vores løsning f(x). Dvs. der findes altså en funktioen g(x) således at
           f(x) = g(x)*h(x).


Skriv et svar til: Lineær differentialligning af typen y' = ky

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.