Matematik

store O og Store omega

02. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa 

I opgaven, som er vedhæftet som et billede, siger det at funktionen er Store-omega man ikke Store-O. Hvorfor, og hvad er forskellen for at kunne bestemme dem. Store-O forstår jeg godt fremgangsmåden, men ikke til Store-omega (i denne her tilfælde).

På forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2019 af AMelev

Hvad står O(x) og Ω(x) for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

Opgave a)
Nej, der gælder ikke at 5+7x+12x2+2x = O(x3).

Opgave b)
Ja, der gælder at 5+7x+12x2+2x = Ω(x3) idet at abs(5+7x+12x2+2x) er nedadtil begrænset af x3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

#2

Hvad står O(x) og Ω(x) for?

Det er implicit forstået at her er tale om big-O notationen og big-Ω notationen (her spiler det ingen rolle om det er Hardy-Littlewood's definition heraf eller Knuth's definition).


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2019 af swpply (Slettet)

For god ordens skyld har du at 5+7x+12x2+2x = O(2x) idet abs(5+7x+12x2+2x) er opadtil begrænset af M2x (M > 1, f.eks. M = 2) for tilstrækelige høje værdier af x.


Skriv et svar til: store O og Store omega

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.