Matematik

Gældsformlen

04. januar 2019 af Gymsv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg er lidt i tvivl om på hvilken måde jeg skal løse opgave b. jeg har opstillet to regnestykker med ved ikke hvilket der er rigtigt

Jeg er desuden lidt usikker på hvordan jeg skal løse opgave c.

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: De 60.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2019 af AMelev

a) OK, men du kunne også bare trække kreditforeningslånet fra lånebehovet.

b) Du bruger den rigtige formel, men regner med kvartaler i stedet for måneder. Det er den mdl. rente, der er 0.33%. 
De 10 år svarer til 120 mdr., så n = 120.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2019 af mathon

\begin{array}{llrclrcrc} \\ a)&\textup{kreditforeningsl\aa n:}&&&980000\cdot 0.60&&&=&588000\\ &\textup{bankl\aa n:}&&&980000\cdot 0.40-40000&&&=&352000\\\\ b)&\textup{m\aa nedlig ydelse bankl\aa n:}&y&=&\frac{352000\cdot 0.0033}{1-1.0033^{-120}}&&&=&3557.14\\\\ c)&\textup{rest\ae ld 1. jan 2017:}&352000\cdot 1.0033^{36}-3557.14\cdot \frac{1.0033^{36}-1}{0.0033}&&&&&=&260588.79\\\\ d)&\textup{samlet m\aa nedlig ydelse:}&3557.14+588000\cdot 0.0017&&&&&=&4556.74 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llrclrcrc} \\ e)&\textup{restg\ae ld p\aa \ kreditforeningsl\aa n 01-01-2017:}&&&&&&\textup{kr}&588.000.00\\ &\textup{restg\ae ld p\aa \ bankl\aa n 01-01-2017:}&&& &&&\textup{kr}& \underline{260.588,79}\\ &\textup{samlet restg\ae ld 01-01-2017:}&&& &&&\textup{kr}&848.588,79\\\\ &\textup{sommerhusets v\ae rdi 01-01-2017: }&&& &&&\textup{kr}&1.200.000,00\\\\ &\textup{ny maksimal kreditforeningsl\aa nsmulighed:}&1.200.000,00\cdot 0{,}75&&&&&\textup{kr}&900.000,00 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2019 af mathon

\begin{array}{llrclrcrc} \\ f)&\textup{ved konvertering af samlet restg\ae ld }\\&\textup{til et nyt kreditforeningsl\aa n 01-01-2017 bliver ydelsen:}&\frac{848.588,79\cdot 0{,}0017}{1-1{,}0017^{-360}}&&&\textup{kr}&3.153{,}55 \end{array}


Svar #5
05. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2019 af Helper1 (Slettet)

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2019 af mathon

restgælden på banklånet:
                                            fremskrivning af gælden fra 1/1-2014 til 1/1-2017
                                            minus værdien af de indbetalte ydelser i samme periode beregnet med
                                            samme rentesats.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2019 af mathon

...kan også beregnes:
                                            gælden 1/1-2014
                                            minus værdien af de indbetalte afdrag i samme periode:

                                            \small G_{rest}=G-a_1\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}
hvor a1 er første afdrag:

                                            \small a_1=y-G\cdot r


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2019 af mathon

detaljer:
                                           \small G_{rest}=G\cdot (1+r)^n-y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}=

                                                          \small G\cdot (1+r)^n-(G\cdot r+a_1)\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}=

                                                          \small G\cdot (1+r)^n-G(1+r)^n+G-a_1\frac{(1+r)^n-1}{r}=

                                                          \small G-a_1\frac{(1+r)^n-1}{r}


Skriv et svar til: Gældsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.