Matematik

Eksponentiel foreskrift.

04. januar 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Om en sammenhæng oplyses det, at den vokser eksponentielt og at den tilhørende graf går gennem punkterne (-2,17) og (10,214). 

Bestem forskriften for sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2019 af SuneChr

Løs
  17 = ba- 2
214 = ba10


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2019 af peter lind

Ligningen er af formen y = b*ax. Indsæt de to punktet i den.  Den første bliver 17 = b*a-2 Find selv den anden Du får 2 ligninger med 2 ubekendte. Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2019 af mathon

                     \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&b=\frac{y_1}{a^{x_1}}&y=b\cdot a^x\\ \hline -2&17&10&214&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 
Se s 19 (102) & (103).

Hvis opgaven er med hjælpemidler, kan du også benytte eksponentiel regression.


Skriv et svar til: Eksponentiel foreskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.