Matematik

Find højden i en Pyramide.

04. januar 2019 af Rasko90 - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Jeg er ved en modulopgave på Mat C fjernundervisning, har den sidste opgave kan ses under her. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg kommer igang, jeg kan med min formelsamling se hvordan jeg udregner V når jeg har h og g. Men her har jeg volumen, jeg er ikke helt med på hvordan jeg så finder højden udfra det. 

Er der nogle der kan hjælpe lidt til? På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du isolerer h i formlen:

V = 1/3 * h * G  <=>

h = 3*V/G

G er ikke direkte oplyst i opgaven, men vi får at vide at det er et kvadrat med sidelængden 15 m. Hvis vi kalder sidelængden s, så har vi at G = s2, og dermed har vi

h = 3*V/s2

Ved indsættelse af talværdierne, fås

h = 3*675 m3 / (15 m)2 = 9 m


Svar #2
04. januar 2019 af Rasko90

Tusind tak!


Skriv et svar til: Find højden i en Pyramide.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.