Matematik

hjælp til kvadratrod

07. januar 2019 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

jeg har fået en aflevering for, hvor b.la. kvadratsætninger opstår. 

har denne opgave for hvor der står: 

x*√x

hvordan kan den beregnes? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2019 af mathon

          \small x\cdot \sqrt{x}=x\cdot x^{\frac{1}{2}}=x^{1+\frac{1}{2}}=x^{\frac{3}{2}}=x^{1.5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad er det du skal omskrive det til? Man kan jo omskive det på mange måder, for eksempel

x3/2

√(x3)

(√x)3


Svar #3
07. januar 2019 af Klaus17

@mathon 

mange tak for hjælpen.. :) 

men hvor har du fået de 1/2 og 3/2 fra? :) 


Svar #4
07. januar 2019 af Klaus17

@sveppalyf

der står i opgaven at jeg skal omforme følgende udtryk og derunder kommer opgaven :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2019 af mathon

#3

          \small \textup{basisviden:}\quad\sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}}

         \small \small \small x\cdot \sqrt{x}=x^1\cdot x^{\frac{1}{2}}=x^{1+\frac{1}{2}}=x^{\frac{2}{2}+\frac{1}{2}}=x^{\frac{3}{2}}=x^{1.5}


Svar #6
07. januar 2019 af Klaus17

nu giver det hele meget mere mening :) mange gange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: hjælp til kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.