Fysik

HJÆLP med fysik opgave

08. januar 2019 af sarazz - Niveau: B-niveau

Er i gang med en opgave og kan virkelig ikke forstå den, håber nogle vil hjælpe.

opgaven er: En bilist kører forbi en fartkontrol i bymæssig bebyggelse med hastigheden 72 km/t. I det øjeblik hun passerer fartkontrollen sætter en motorcykelbetjent efter hende med en konstant acceleration på 4 m/s2 .

a)opskriv regneforskrift stedfunktionen for bilisten og betjentes bevægelse.

har prøvet at lave stedfunktion for betjenten s(t)=4m/s^2·t^2, men tror ikke det er så rigtig, så håber nogen vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2019 af swpply (Slettet)

Eftersom at bilisten fortsætter med konstant hastighed har du at bilistens stedfunktion er givet ved

                                                            s_\text{bilist}(t) = 72\tfrac{\text{km}}{\text{time}}\cdot t

Idet at motorcykelbetjenten eftersætter fra hvile til tiden t=0 med konstant acceleration har du at motorcykelbetjentens stedfunktion er bestemt ved

                                             s_\text{betjent}(t) = \frac{1}{2}\cdot4\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2}\cdot t^2 = 2\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2}\cdot t^2


Svar #2
08. januar 2019 af sarazz

Tusind tak for hjælpen, giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2019 af swpply (Slettet)

Ja, du skal blot huske at der generalt gælder for konstant accelereret bevægelse er stedfunktionen givet ved

                                                        s(t)=\frac{1}{2}at^2 + v_0t + s_0

I bilistenstilfælde har du at a=s_0 = 0 og v_0 = 72\,\text{km/time}, samt at i motorcykelbetjentens tilfælde har du at v_0 = s_0 = 0 og a = 4\,\text{m/s}^2.


Skriv et svar til: HJÆLP med fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.