Matematik

Sandsynlighedsregning

09. januar 2019 af MBMeier - Niveau: B-niveau

Hvordan ville I løse denne opgave??:

I et fynsk firma med 18 ansatte, er der 10 af de ansatte, der pendler fra Sjælland.Der skal laves et festudvalg på 4 personer i virksomheden
a. Hvad er sandsynligheden for, at udvalget kun ender med at bestå  af pendlere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af oppenede

Antal gunstige udfald / Antal mulige udfald

K(4, 10) / K(4, 18)


Svar #2
09. januar 2019 af MBMeier

#1

K(4, 10) / K(4, 18)

Jeg kan vel ikke få det uddybet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2019 af AMelev

#2 Der skal byttes rundt på rækkefølgen i de to K... i #1.
Der skal vælges 4 ud af 18. Det kan gøres på K(18,4) måder, da rækkefølgen er ligegyldig.
Antal mulige= K(18,4)

Hændelse: Alle 4 er pendlere, dvs. de 4 skal altså vælges ud af de 10 pendlere, hvilket kan gøres på K(10,4) måder, så antal gunstige (i forhold til hændelsen) er K(10,4)

P(Alle 4 er pendlere) = Antal gunstige/Antal mulige = K(10,4)/K(18,4)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.