Matematik

Homogen anden ordens differentialligning

10. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Opgaven er vedhæftet som et billede. a) er lavet men kan ikke helt huske, hvordan man starter med b).

En lille hint måske?

på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Hint, observer at 4t + 2 = 2(2t + 1) hvorfor at 2xp(t) er en partikulær løsning til 2x'' + 3x' - 2x = 4t + 2 og dermed er den fuldstændige løsning givet ved x(t) = c1e-2t + c2e0.5t - 2(t+2). Bestem nu c1 og c2 ved at implimetere begyndelsesbetingelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2019 af oppenede

Når du har -4 og -2t kan du kigge på mulighederne c-f
x(0) giver i disse 0,1,-1,0
x'(0) i c er 0


Svar #4
10. januar 2019 af Warrio

#2

Hint, observer at 4t + 2 = 2(2t + 1) hvorfor at 2xp(t) er en partikulær løsning til 2x'' + 3x' - 2x = 4t + 2 og dermed er den fuldstændige løsning givet ved x(t) = c1e-2t + c2e0.5t - 2(t+2). Bestem nu c1 og c2 ved at implimetere begyndelsesbetingelserne.

Er det meningen, at der står 2(t+2), eller burde der stå 2(t+1)? Eller mangler der måske at stå 2(2t+1)?

(ved den sidste ligning)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Ja, det er en tastegejl. Det er selvfølgelig 2(t+2) eftersom at det er -2xp(t) der her menes.


Svar #6
10. januar 2019 af Warrio

okay jeg har så, at:

x(t)=c_{1}e^{-2t}+c_{2}e^{\frac{1}{2}t}+2(-t-2) ikke?

eftersom, jeg har indsat x(0)=0

hvorefter bestemmes x'(t) og indsætter x'(0)=0 for at finde c1 og c2, kan jeg ikke få det til at blive ligesom nogen af dem i svarmulighederne :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2019 af oppenede

x(t)=c_{1}e^{-2t}+c_{2}e^{\frac{1}{2}t}+2(-t-2)

Indsæt t=0 og sæt lig 0 jf. de givne betingelser:
   x(0) = c1 + c2 - 4 = 0
   x'(0) = -2c1 + ½c2 - 2 = 0


Svar #8
10. januar 2019 af Warrio

Jeg har gjort det rigtigt, det var bare dumme regnefejl XD 

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Homogen anden ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.