Matematik

Finde b værdien

12. januar 2019 af ikkeklognok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis a = 7 og ab = 91, hvad er så a + 2b?

Jeg kan ikke lige finde ud af det, er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af Anders521

Hvis a = 7, så har du ligningen 7b = 91. Løser du den, kan du dernæst udregne summen  a + 2b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} a = 7&\wedge ab=91\Downarrow \\ 7b&=91\Leftrightarrow b=\frac{91}{7}\Downarrow \\ a+2b&=7+\frac{2\cdot 91}{7} \end{align*}


Skriv et svar til: Finde b værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.