Matematik

Reducér udtryk - kan slet ikke finde ud af det

12. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med udtrykket 4ab + (2a-b)^2-b^2

og kan slet ikke få det til at give 4a^2 uanset hvor mange gange jeg prøver! Har også fundet et andet indlæg omkring det, men deres fremgangsmåde giver ikke mening da de bytter rundt..

Jeg får det til 4ab+ 2a^2 + b^2 - 4ab - b^2

= 2a^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af SuneChr

Du glemmer vist, at  (2a)2 = 22·a2 = 4a2


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2019 af StoreNord

Ekko:
            Du mangler, at kvadrere 2-tallet i 2a.


Skriv et svar til: Reducér udtryk - kan slet ikke finde ud af det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.