Matematik

Hvad er forskriften

13. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Der vedhæftet et billede, af en opgave, hvor man skal bestemme hvilke af udtrykkende er forskriften til grafen. Jeg forstod ikke helt, hvorfor er forskriften:

f(\Theta )=1+\Theta

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af StoreNord

Det trigonometriske 2. led kommer jo aldrig over 1. Og funktionsværdien af f kommer helt op på mere end 7.

Og  1+Θ²  kommer helt op på 10,86!


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan for eksempel starte med at aflæse f(0) på grafen. Du ser at det giver f(0) = 1. Du kan så udelukke svarmulighed 4 da den giver f(0) = sin(2*0) = 0. Du kan også udelukke svarmulighed 5 da den giver f(0) = 1 + cos(0) = 2. De øvrige svarmuligheder giver alle f(0) = 1 som de skal.

Du kan så for eksempel aflæse f(π). Den giver 4 komma et eller andet. Lad os se hvad de resterende svarmuligheder giver:

Svarmulighed 1: f(π) = 1 + sin(π) = 1 Så den kan vi udelukke.

Svarmulighed 2: f(π) = 1 + π ≈ 4,14 Det kunne godt være den.

Svarmulighed 3: f(π) = 1 - 2*sin(π) = 1 Den kan vi udelukke.

Svarmulighed 6: f(π) = 1 + π2 ≈ 10,87 Den kan vi udelukke.

Så du kan udelukke alle andre end svarmulighed 2.


Svar #3
13. januar 2019 af Warrio

#2

Du kan for eksempel starte med at aflæse f(0) på grafen. Du ser at det giver f(0) = 1. Du kan så udelukke svarmulighed 4 da den giver f(0) = sin(2*0) = 0. Du kan også udelukke svarmulighed 5 da den giver f(0) = 1 + cos(0) = 2. De øvrige svarmuligheder giver alle f(0) = 1 som de skal.

Du kan så for eksempel aflæse f(π). Den giver 4 komma et eller andet. Lad os se hvad de resterende svarmuligheder giver:

Svarmulighed 1: f(π) = 1 + sin(π) = 1 Så den kan vi udelukke.

Svarmulighed 2: f(π) = 1 + π ≈ 4,14 Det kunne godt være den.

Svarmulighed 3: f(π) = 1 - 2*sin(π) = 1 Den kan vi udelukke.

Svarmulighed 6: f(π) = 1 + π2 ≈ 10,87 Den kan vi udelukke.

Så du kan udelukke alle andre end svarmulighed 2.

Okay det gav god mening. Men hvad så med denne her graf (vedhæftet). Jeg ville have sagt, at det var f(\Theta )=2+cos(\Theta )

Men resultatet, var 

f(\Theta )=2+cos(2\Theta )


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan for eksempel aflæse f(0) = 3. Vi kan så udelukke alle andre muligheder end

f(Θ) = 2 + cos(Θ)

og

f(Θ) = 2 + cos(2Θ)

Vi kan så aflæse f(π/2) = 1. Lad os se hvad de to svarmuligheder giver:

2 + cos(π/2) = 2 Så den kan vi udelukke.

2 + cos(2*π/2) = 2 + cos(π) = 2 - 1 = 1. Så den stemmer.


Svar #5
13. januar 2019 af Warrio

Selvfølgelig! Tusinde tak!


Skriv et svar til: Hvad er forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.