Bioteknologi

Gær spørgsmål om laktose og vækst

13. januar 2019 af klaraka - Niveau: A-niveau

Ved I hvorfor kan gær ikke udnytte laktose så godt som den kan udnytte fruktose og citronsyre? Hvis man kigger på væksten så har dejen hvor der er citronsyre of fruktose i en hurtigere vækst. Men dejen med laktose har ikke en så god vækst. Så ved I hvorfor gær ikke kan udnytte laktose så godt som den kan udnytte fruktose og citronsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af laur2234

Gær har ikke laktase-enzymet, og kan derfor ikke nedbryde laktose til galaktose og glukose. 
 


Skriv et svar til: Gær spørgsmål om laktose og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.