Matematik

Forskrifter og y - værdier

16. januar 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Grafen for en eksponentielt sammenhæng går gennem punktet (7,200), og fordoblingskonstanten er 12.

- Bestem en forskrift

- Beregn y - værdierne svarende x = 11 og x = 21


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af SuneChr

Benyt, at
f (7 + 12) = 2·200
Nu har vi to ligninger til bestemmelse af forskriften.


Svar #2
16. januar 2019 af Danmark2018

Hvordan finder man den så?

Svar #3
16. januar 2019 af Danmark2018

f(19)=400?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2019 af mathon

                               \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&b=\frac{y_1}{a^{x_1}}&f(x)=y=b\cdot a^x\\ \hline 7&200&19&400 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2019 af ringstedLC

#2 Hvordan finder man den så?

Ligesom du kan finde forskriften for en ret linje, når to punkter kendes, kan du også finde forskriften for en eksponentialfunktion, når du kender to punkter.


Svar #6
17. januar 2019 af Danmark2018

Tak

Skriv et svar til: Forskrifter og y - værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.