Matematik

bestem gradienten i (x,y) for funktionen

18. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan finder jeg graditenten i (x,y) for funktionen f(x,y)= ln(x+y^2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

f(x,y) = ln(x + y2)

∂f/∂x = 1/(x + y2)

∂f/∂y = 2y/(x + y2)

Så vi har

f = (∂f/∂x, ∂f/∂y) = (1/(x + y2) , 2y/(x + y2))


Skriv et svar til: bestem gradienten i (x,y) for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.