Matematik

Ligning med gange minus parentes

22. januar 2019 af AlexanderQA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen hjælpe mig lidt her,
Hvordan jeg regner denne ligning

(5x-4)*3-(4-3x)*5=7x+(3x-4)*7

:)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af StoreNord

(5x-4)*3 = 15x-12
-(4-3x)*5 = -20+15x


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2019 af Jensotto12

Gang ind i parenteserne:

(3·5x−3·4)−(5·4−5·3x) = 7x+(7·3x−7·4) 

reducer udtrykkene 

(15x−12)−(20−15x) = 7x+(21x−28) 

ophæv parenteserne 

15x−12−20+15x = 7x+21x−28 

saml ledene 

30x−32 = 28x−28 

Isoler x
2x = 4 

divider med 2 

x = 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2019 af ringstedLC

og kontroller så udregningen:

\begin{align*} (5\cdot 2-4)\cdot 3-(4-3\cdot 2)\cdot 5 &= 7\cdot 2+(3\cdot 2-4)\cdot 7 \\ 6\cdot 3-(-2)\cdot 5 &= 14+2\cdot 7 \\ 18-(-10) &= 14+14 \\ 28 &= 28 \end{align*}


Svar #4
23. januar 2019 af AlexanderQA (Slettet)

okay jamen tak for hjælpen 

for var en god hjælp!


Svar #5
23. januar 2019 af AlexanderQA (Slettet)

Hvis nu at *3 og *5 havde stået på den anden side af parenteserne hvordan skulle stykket så se ud enlig?
eller kan de det overhovedet


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2019 af Jensotto12

Mener du sådan her?

−3(5x−4)+5(4−3x) = 7x+(3x−4)·7 
Ganger ind i parenteserne
(-3·5x−-3·4)+(5·4−5·3x) = 7x+(7·3x−7·4) 
 Reducerer udtrykkene:
(-15x+12)+(20−15x) = 7x+(21x−28) 

Parenteserne ophæves
−15x+12+20−15x = 7x+21x−28 
Leddene samles 
−30x+32 = 28x−28 
Isolerer x 
−58x = −60 
dividerer med −58 
x  = 1.03 
 


Skriv et svar til: Ligning med gange minus parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.